Terherne is het Kameleondorp. Hier beleefden Hielke en Sietse hun spannende avonturen. In de Kameleonboerderij begint uw avontuur. De binnenkant is geheel verbouwd naar het decor van de kameleonboeken.

Veldwachter Zwart houd uw groep staande en vraagt naar uw paspoorten. Hij duldt geen tegenspraak. Gerben Zonderland neemt u mee voor een actieve lunch op het Kameleoneiland. En Gerben zou Gerben niet zijn als hij geen kattekwaad zou uithalen.

Deze dag is een afwisseling van zeilen, een avontuurlijke lunch op het Kameleoneiland, spel en hilarische momenten. Ook is het mogelijkheid onder leiding van vrouw Vrolijk samen te koken in de "Kookschool".

Programma voorbeeld

ontvangst met koffie/thee sûkerbôle in de Kameleonboerderij

 • bezichting en rondleiding door de Kameleonboerderij
 • inschepen, instructie en afvaart
 • aankomst op het Kameleoneiland. Doe-lunch met Gerben Zonderland
 • terug naar de zeilpramen en zeilen
 • aankomst bij Kameleonboerderij voor een oorlam en haring op roggebrood
 • barbeque of captainsdiner

Te combineren met:

Zeilwedstrijd, "kookschool", vergadering, brainstorm sessie, gastspreker, accordeonmuziek of shantykoor.

 

 

Veel gestelde vragen

 • Hoe zit ik aan boord, is het veilig?

  De Nije Sylpream is als het ware één grote kuip. U zit op een comfortabele bank in het schip. Giek en schoten gaan bij manoeuvres boven uw hoofd langs. Door zijn geringe massa is alles makkelijk te bedienen. Het blijft natuurlijk zaak om altijd op te letten. Al onze  schippers zijn zeer ervaren en veiligheid staat bij hen voorop. Ook onze andere schepen voldoen aan de hoogste veiligheid eisen en beschikken over alle wettelijk vereiste certificaten. 

 • Mag ik zelf zeilen?

  De schepen zijn eenvoudig te varen. Ook als u nog nooit gezeild hebt kunt u onder begeleiding aan het helmhout en de zeilen bedienen. Heeft veel ervaring, dan maken wij u graag 'teamcaptain'. en laten wij u zoveel mogelijk zelf zeilen.

 • Zijn er reddingvesten aan boord?

  Er zijn voldoende reddingvesten aan boord voor alle opvarenden. 

 • Wat gebeurt er als er veel wind staat?

  Bij windkracht 7 of meer blijven de meeste schepen in de haven liggen. In overleg met de schipper kunt u eventueel het water op gaan, maar de schipper heeft hierin het laatste woord. Overigens vinden bijna alle  evenementen plaats op het binnenwater. Het komt overigens bijna nooit voorg dat er niet is uitgevaren! 

 • Wat gebeurt er als het regent?

  Een hele dag regen op het water is een zeldzaamheid. Bij veel regen is er voor de geplande walactiviteiten in de open lucht een alternatief op een binnenlocatie. 

 • Zijn de schepen verzekerd?

  Alle schepen zijn verzekerd . Het verdient aanbeveling om de evenementenverzekering "Zeker Varen" af te sluiten. 

 • Is er kans op zeeziekte

  Op de binnenwater kun je niet zeeziek worden. Op de Waddenzee en Ijselmeer is er maar een hele kleine kans op zeeziekte, doordat onze schepen heel stabiel in het water liggen   Bent u gevoelig voor zeeziekte, dan raden wij u aan goed te eten en te slapen en tijdens het zeilen bovendeks te blijven. Drinkt u geen koffie maar Coca Cola. Frisse lucht en zicht op de horizon bevelen wij aan. Een reistabletje kunt u natuurlijk altijd meenemen.

Bent u al overstag ?

Neem contact met ons op