Vaarevents.nl

Vaarevents bedenkt en organiseert evenementen op en rondom het water.

Onze slogan luidt "voor ieder feest op het water". Maar achter uw evenement gaat meer schuil dan alleen een feestje. Of het nu gaat om uw personeel of uw relaties, u wilt een boodschap over brengen en mensen verbinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij daar precies de juiste balans in te vinden. Onze kracht zit in creativiteit, flexibiliteit en passie.

Uw zeiluitje

Eelke Dykstra

Vaarevents wordt geleid door Eelke Dykstra, schipper, organisator en meervoudig kampioen Sk├╗tsjesilen.

In 1986 kocht ik op 22 jarige leeftijd mijn eerste tjalk en zeilde met groepen over de Waddenzee. Daarna werd de vloot uitgebreid met een tweemast-klipper, een lemsteraak , een driemast-klipper en enkele zeilpramen. In 1992 heb ik het befaamde skûtsje "Oude Zeug" aangeschaft. Met een trouwe bemanning namen we deel aan het bekende kampioenschap Skûtsjesilen ( I.F.K.S.) Na vele jaren in de top mee te hebben gedraaid werden we in 2002 en 2003 kampioen. Na mijn actieve skûtsjesyl carriére, ben ik nu in de zomermaanden comentator bij het skûtsjesilen voor Omrop Fryslân en Omroep Max.
Ik heb altijd iets meer willen bieden dan alleen een schip verhuren en een zeiltocht maken. Mijn uitdaging is samen met mijn medewerkers en schippers een verassend totaalprogramma te bieden.


Onze relaties

Voor onder andere onderstaande bedrijven mochten wij een evenment organiseren

Bam Woningbouw Breijer Bouw en Installatie BV
Böhler Thyssen Lastechniek Deloitte en Touche
De Boo Bouwmaterialen Ernst en Young
Friesland Bank Friesche Vlag
Friso Kindervoeding Grolsch
GTI group Heerenveen regatta
Huisartsenpraktijk de Latyres ING Bank
Ingenieursburo Oranjewoud Lampe Technical Textiles bv
Monuta Mc Donalds Nederland
NNO Accountants Plus supermarkten
Philips DAP Raets Club Marine Insurance
Rechtbank Breda Scania Nederland
Schuitema n.v. Total nederland N.V
Unive verzekeringen van der Veen en Kromhout accountants

 


Veel gestelde vragen

 • Zijn de evenementen alleen geschikt voor zeilers?

  Zeil ervaring is niet nodig. Op alle onze schepen zit een ervaren bemanning, die desnoods zonder uw hulp kan zeilen. Het is natuurlijk leuker als u zelf actief deelneemt. De meeste evenementen zijn zo samengesteld dat het ook voor gasten die voor de eerste maal aan boord stappen een prachtige belevenis is.

 • Hoe zit ik aan boord, is het veilig?

  De Nije Sylpream is als het ware één grote kuip. U zit op een comfortabele bank in het schip. Giek en schoten gaan bij manoeuvres boven uw hoofd langs. Door zijn geringe massa is alles makkelijk te bedienen. Het blijft natuurlijk zaak om altijd op te letten. Al onze  schippers zijn zeer ervaren en veiligheid staat bij hen voorop. Ook onze andere schepen voldoen aan de hoogste veiligheid eisen en beschikken over alle wettelijk vereiste certificaten. 

 • Mag ik zelf zeilen?

  De schepen zijn eenvoudig te varen. Ook als u nog nooit gezeild hebt kunt u onder begeleiding aan het helmhout en de zeilen bedienen. Heeft veel ervaring, dan maken wij u graag 'teamcaptain'. en laten wij u zoveel mogelijk zelf zeilen.

 • Zijn er reddingvesten aan boord?

  Er zijn voldoende reddingvesten aan boord voor alle opvarenden. 

 • Wat gebeurt er als er veel wind staat?

  Bij windkracht 7 of meer blijven de meeste schepen in de haven liggen. In overleg met de schipper kunt u eventueel het water op gaan, maar de schipper heeft hierin het laatste woord. Overigens vinden bijna alle  evenementen plaats op het binnenwater. Het komt overigens bijna nooit voorg dat er niet is uitgevaren! 

 • Wat gebeurt er als het regent?

  Een hele dag regen op het water is een zeldzaamheid. Bij veel regen is er voor de geplande walactiviteiten in de open lucht een alternatief op een binnenlocatie. 

 • Zijn de schepen verzekerd?

  Alle schepen zijn verzekerd . Het verdient aanbeveling om de evenementenverzekering "Zeker Varen" af te sluiten. 

 • Is er kans op zeeziekte

  Op de binnenwater kun je niet zeeziek worden. Op de Waddenzee en Ijselmeer is er maar een hele kleine kans op zeeziekte, doordat onze schepen heel stabiel in het water liggen   Bent u gevoelig voor zeeziekte, dan raden wij u aan goed te eten en te slapen en tijdens het zeilen bovendeks te blijven. Drinkt u geen koffie maar Coca Cola. Frisse lucht en zicht op de horizon bevelen wij aan. Een reistabletje kunt u natuurlijk altijd meenemen.

Bent u al overstag ?

Neem contact met ons op